Vacker betong 1

Vacker betong 2

Markbetong – en produkt fylld med fördelar

Markbetong är en produkt som blir allt populärare inom industri, företag och kommuner samt hos villa – och bostadsrättsägaren. Förutom tekniska fördelar skapas en estetisk tilltalande miljö som ger mervärde för ägaren. Exempelvis lockas fler kunder till köpcentrat, fastighetsägaren får trognare hyresgäster samt att villa – och bostadsrättsägaren får högre pris vid en försäljning.

Trevligare miljöer och uteblivet stänk från bussar innebär att kollektivtrafiken får fler kunder. Industrin får bättre utnyttjande av maskiner om stopp i produktionen undviks.

Möjligheter till färger och mönster

En av de stora fördelarna med markbetong är att den kan formas i det mönster som önskas, t.ex. gatsten, byasten m m. Ytterligare en stor fördel är att den även kan färgas i önskad färg. Stenen kan friläggas och olika kombinationer av ytbehandlingar kan blandas. Det är bara fantasin, som sätter gränser för den estetiska gestaltningen.

Mönster

Klicka på bilderna för förstoring.
(Kika gärna även på våra referens/inspirationsbilder ute till höger, där ni ser mönstren i sin rätta miljö.)

Tekniska fördelar

Bärförmåga, som uppfyller de hårdaste krav. Slitstyrka. Påverkas inte av olje- och bensinspill. Ingen spårbildning. Ljus yta minskar behovet av belysning

Ekonomiska fördelar

Sätts en prislapp på underhålls- och reparationsarbeten under kommande år visar det sig att den platsgjutna markbetongen oftast kommer att vara det mest ekonomiska alternativet.

Uppgifterna kommer från Svenska Fabriksbetongföreningen.

Ett markbetongprojekt

Följ med DMB före, under och efter ett markbetongprojekt. Här formar vi en tidigare grusgång till en vacker gång av markbetong. Klicka på bilden för att följa med på projektet.

Filminspiration

Nedan hittar du våra filmer som kan titta på direkt (förstora videon går bra). Växla videos genom att klicka på minibilderna. Du kan även scrolla i sidled för flera.

Referensbilder markbetong

Vi har under åren genomfört en mängd av olika typer av markbetongprojekt, i stort sett är det bara fantasin som sätter gränserna för vad vi kan genomföra. Klicka på bilden för att fler referensexempel.

Detaljbilder markbetong

Markbetong ger även andra fördelar mot t.ex. att lägga plattor. Ingjutning av lampor, gjutningar i nivåer, svåra vinklar med mycket mera.
Klicka på bilden för detaljbilder.