Referenser

Här presenterar vi några utvalda ”offentliga” projekt vi är extra stolta över och som ni lätt och gärna kan besöka.

Fyra årstiders park

Sölvesborgs ”strandpromenad”, mellan Glassbåten och småbåtshamnen och bort mot bron till Ljungaviken.

Bellas Place

Retro-krogen Bellas Place i Bromölla behövde bra, snyggt och funktionellt golv till sin uteservering.

Järnvägsparken

Populära lekplatsen i Järnvägsparken. Här trampas vår markbetong av Sölvesborgs mest lekfulla fötter.

Vi frågade…

Ställningsbyggarna Skåne

I vackra Veberöd strax utanför Lund träffar vi Christian Anderson, vd för Ställningsbyggarna i Skåne.

Hur resonerade ni när ni valde markbetong?
Vi kände att vi ville ha mesta möjliga kvalitet och minsta möjliga underhåll och då var valet väldigt enkelt, vi har varken tid eller lust att hålla på och rensa ogräs, skrattar Christian.

… och arbetet hur gick det till?
Vi stod själva för att göra underarbetet tillsammans med en lokal entreprenör. Efter det så kom DMB och tog hand om allt, det kändes väldigt skönt att lämna över till ett så bra gäng, det hela löpte på helt enligt planerna.

… och vad har ni fått för respons?
Den har varit jättebra och många kunder har blivit imponerade. Jag minns en kväll när vi var ungefär halvvägs igenom projektet, då kom det förbi en kille som har jobbat med att lägga gatsten, han stod där och tittade och sedan sa han: – Hur tusan har dom lyckats lägga all den här stenen idag? Då känner man sig ju ganska stolt som beställare, då ser det verkligen ut som sten.

… avslutningsvis, har du något råd till andra som funderar på att vända sig till DMB för att anlägga markbetong?
Det är inget att fundera på, bara att göra. Detta kan vara en av de bästa investeringarna vi gjort för företagets ansikte utåt, avslutar Christian.

Läs mer om Ställningsbyggarna i Skåne

Suddas Katthotell

I brukssamhället Bromölla träffar vi Rune och Ingmarie som driver Suddas Katthotell och som nyligen anlagt sin uppfart och parkering med markbetong.

Hur gick egentligen funderingarna när ni valde markbetong?
Valet var egentligen ganska enkelt, vi utgick från det estetiska, livslängden och det praktiska. Vår affärsrörelse är ju att ta hand om katter och då känns det ju inte speciellt lockande att lägga tid på att plocka ogräs. Dessutom har vi fått väldigt positiv på hur verklighetstrogen stenen ser ut, kunderna ser faktiskt ingen skillnad, inflikar Rune med ett leende.

… och arbete var det ett enkelt genomförande?
Det var ett väldigt enkelt och snabbt genomförande. Vi valde att själva göra en del bitar bland annat så lät vi en lokal grävare göra allt underarbete. Efter att underarbetet var avklarat kom DMB och formade, göt, färgade och mönstrade. De är väldigt snabba och säkra och resultatet är fantastiskt. Det som var lite extra kul var att jag själv kunde vara med och assistera under hela byggprocessen, säger en stolt Rune.

… och hur har närområdet och kunderna reagerat?
Det är faktiskt så att en av grannarna nyligen hade gjort en traditionell plattsättning, men när han såg vårt resultat ångrade han djupt att han inte valde markbetong. Sedan har kunderna reagerat väldigt positivt, mycket kommentarer på vilket estetiskt lyft vår parkering och uppfart fått, avslutar Rune.

… avslutningsvis, har ni några råd till andra som funderar på att vända sig till DMB för att anlägga markbetong?
Något som jag tycker kan vara värt att tänka på är att man på ett ganska enkelt sätt kan bidra med att hålla nere kostnaderna. Vi har bland annat hjälpt till med att både gjuta och tvätta verktyg inflikar Ingmarie.

Läs mer om Suddas Katthotell